Eet je mooi met onbewerkte voedingsmiddelen

Het boek 'Eet je Mooi in 28 dagen' is gebaseerd op de kennis die is opgedaan op basis van wetenschappelijk onderzoek zoals op Beautyfood.org is te lezen. Het beschrijft van dag tot dag welke onbewerkte voedingsmiddelen je kunt eten en hoeveel je hiervan moet eten om er goed uit te zien.

Word de mooiste versie van jezelf met de lekkere en gezonde recepten die altijd binnen 20 minuten op tafel staan.

 

Koop het boek of kijk voor meer informatie op www.eetjemooi.nl

 

 

 

Effect voedingstoffen op de nagels

Welke effect hebben voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen op de nagels?

Literatuuronderzoek toont hierover het volgende aan. 
 

Vitamines
Een gebrek aan vitamine D en vitamine B 12 kan leiden tot een langwerpige verkleuring van de nagel, doordat de matrix te veel pigment aanmaakt. Een gebrek aan vitamine C kan leiden tot verschillende fysische veranderingen van de nagel (Cashman en Sloan, 2010).

Mineralen
Mineralen zijn een belangrijk onderdeel van de nagel, de belangrijkste mineralen zijn magnesium, calcium, ijzer, zink, natrium en koper. Nagels zijn gevoelig voor mineralen tekorten. Een tekort aan magnesium uit zich in zachte, vlokkerige nagels die snel breken of splijten. Voldoende ijzer is belangrijk voor een normale groei van de nagels. (Lansdown, 2001).

 

Selenium is een belangrijk spoorelement met een significant effect op nagelgezondheid. (Cashman en Sloan, 2010).

 

Claims met een effect op de nagels
EFSA heeft de volgende claims met een effect op de nagels goedgekeurd. De producten moeten ten minste een bron van (=15% van de RDA) de genoemde voedingsstoffen zijn.

- Selenium en zink dragen bij aan het behoud van gezonde nagels