Eet je mooi met onbewerkte voedingsmiddelen

Het boek 'Eet je Mooi in 28 dagen' is gebaseerd op de kennis die is opgedaan op basis van wetenschappelijk onderzoek zoals op Beautyfood.org is te lezen. Het beschrijft van dag tot dag welke onbewerkte voedingsmiddelen je kunt eten en hoeveel je hiervan moet eten om er goed uit te zien.

Word de mooiste versie van jezelf met de lekkere en gezonde recepten die altijd binnen 20 minuten op tafel staan.

 

Koop het boek of kijk voor meer informatie op www.eetjemooi.nl

 

 

 

Gezonde voeding voor een stralende huid

De huid is opgebouwd uit meerdere lagen. Welk effect heeft voeding op het uiterlijk van de huid? Literatuuronderzoek toont hierover het volgende aan:

 

Het rimpelen van de huid kan worden verminderd door het eten van voedsel dat rijk is aan vet, met name enkel onverzadigd vet, vitamine C, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en vitamine A (Paurba et al, 2001)

 

Een dieet dat fruit, groente en olie (bij voorkeur uit vis/noten) bevat voorziet in de antioxidant vitamines A, E en C en betacaroteen (Singh et al., 1995)

 

De gele tot rode kleurstoffen in groente en fruit zijn carotenoiden. Anti-oxidanten en carotenoiden bieden bescherming tegen beschadiging van de huid door UV licht. Mineralen zoals magnesium en calcium bevorderen de antioxidantwerking. IJzer speelt een rol in het behoud van een gezonde huid (Boelsma et al, 2001)

 

Vetten zijn belangrijk voor een zachte en soepele huid, om veroudering te voorkomen moeten geoxideerde vetten worden aangevuld (Boelsma et al, 2001; Purba et al. 2001).

 

Granen bevatten veel koolhydraten en omega-6 vetzuren maar weinig omega-3 vetzuren en antioxidanten in vergelijking met groene bladgroenten. In het moderne dieet krijgen mensen voldoende omega-6 vetzuren binnen, echter de hoeveelheid omega-3 vetzuren is laag (Simopoulos, 2002).