Eet je mooi met onbewerkte voedingsmiddelen

Het boek 'Eet je Mooi in 28 dagen' is gebaseerd op de kennis die is opgedaan op basis van wetenschappelijk onderzoek zoals op Beautyfood.org is te lezen. Het beschrijft van dag tot dag welke onbewerkte voedingsmiddelen je kunt eten en hoeveel je hiervan moet eten om er goed uit te zien.

Word de mooiste versie van jezelf met de lekkere en gezonde recepten die altijd binnen 20 minuten op tafel staan.

 

Koop het boek of kijk voor meer informatie op www.eetjemooi.nl

 

 

 

Initiatiefnemers Beautyfood.org

Inge de Munnik studeerde in 1984 af als voedingsmiddelentechnoloog. Via werkzaamheden voor haar marketing adviesbureau Marktvizier kwam ze in 2000 in de beautywereld terecht.  Zij verdiepte zich als een van de eerste online marketeers in de wereld van crèmes, schoonheidsbehandelingen en plastische chirurgie. Zij is niet alleen deskundig op het gebied van ‘traditionele’ cosmetica voor huid en haar, maar houdt ook de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen op het gebied health, wellness en cosmetische ingrepen nauwlettend in de gaten. 

 

Bij het bestuderen van werkzame ingrediënten in nieuwe cosmetica en schoonheidsbehandelingen, bleek dat veel voedingsstoffen ook in voedingsmiddelen voorkomen. De vraag rees: waarom zouden we die werkzame stoffen dan ook niet gaan eten, in plaats van alleen maar smeren?

 

Dit bracht haar op het idee om onderzoek te gaan doen naar voedingsmiddelen die bijdragen aan een mooier uiterlijk. Alhoewel de opkomst van beautyfood nog in de kinderschoenen staat, zijn er al wel diverse wetenschappelijke studies gepubliceerd waaruit blijkt dat er een relatie is tussen de juiste voeding en het uiterlijk. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat bepaalde vitamines en mineralen invloed hebben op de elasticiteit, vochtigheid en structuur van de huid. En andere voedingsstoffen hebben aantoonbaar effect op het haar en de nagels. Alle wetenschappelijke studies van voedingsstoffen die bijdragen aan een mooier uiterlijk heeft zij als naslagwerk verzameld op deze website.
 

Bij het onderzoek is Inge geadviseerd door Annie van Neerven. Zij is gespecialiseerd in voeding en Warenwet, en goed thuis in de wetenschappelijke literatuur over voeding. Je

 

Inge de Munnik is in 2012 aangesteld als Expert Beauty en Food van de nationale 2x2 campagne, een campagne die gericht is op bewust en gezond eten en, in het verlengde daarvan, het eten van voldoende groenten en fruit.

 

Op dit moment adviseert Inge de Munnik bedrijven in de branche beauty, food, health en wellness over hun online marketingstrategie.  

 

Wil je zelf ook een expert worden op het gebied van beautyfood?  Koop het boek  Eet je Mooi in 28 dagen of volg de updates op www.eetjemooi.nl