Eet je mooi met onbewerkte voedingsmiddelen

Het boek 'Eet je Mooi in 28 dagen' is gebaseerd op de kennis die is opgedaan op basis van wetenschappelijk onderzoek zoals op Beautyfood.org is te lezen. Het beschrijft van dag tot dag welke onbewerkte voedingsmiddelen je kunt eten en hoeveel je hiervan moet eten om er goed uit te zien.

Word de mooiste versie van jezelf met de lekkere en gezonde recepten die altijd binnen 20 minuten op tafel staan.

 

Koop het boek of kijk voor meer informatie op www.eetjemooi.nl

 

 

 

Voeding voor sterke tanden

Welke effect heeft voeding op het uiterlijk van de tanden? Literatuuronderzoek toont hierover het volgende aan:  
 

Een goed gebalanceerd dieet is belangrijk voor een goede mondgezondheid. Er is een sterke relatie tussen tandbederf en de inname van suiker en koolhydraten. Daarnaast kunnen ook zure producten, zoals frisdranken, wijn, cider, citrusvruchten en producten in zuur leiden tot tanderosie (Moynihan, 2005; Ehizele et al., 2009).

 

De beste dranken zijn water (met name gefluorideerd water), melk en ongezoete thee. Consumptie van zure en suikerhoudende dranken moet beperkt worden (Moynihan, 2005; Ehizele et al., 2009).

 
Hard fruit en harde groenten hebben een hoog watergehalte, waardoor de effecten van de suikers die ze bevatten verminderd worden. Ze stimuleren de speekselstroom en beschermen tegen bederf doordat ze voedselresten wegspoelen en het zuur bufferen. Zure producten, zoals citrusfruit en tomaten moeten gegeten worden als een deel van de maaltijd, om zo het zure milieu waaraan de tanden worden blootgesteld te verminderen (Ehizele et al., 2009).
 
Producten die rijk zijn aan suiker, zoals snoep, koek, chips en gedroogde vruchten moeten vermeden worden. Deze producten bedekken de tanden met suiker en zijn zo een voedingsbodem voor de bacteriën die zorgen voor tandbederf (Ehizele et al., 2009).